27 May 2009

AKU KEMBALI

Salam……

Selamat berjuang kepada rakan2 blogger semua. Sudah sekian lama tidak menulis dalam ruangan ini bukan merajuk tapi kecewa hu3x… dengan situasi yang berlaku terhadap Pergerakan Pemuda UMNO Bah. Maran baru2 ini . Alhamdulillah….. perasaan kecewa dalam diri saya ini hanyalah bersifat sementara . Perjuangan harus diteruskan ……… perkembangan politik tanah air tetap saya ikuti.

Apa yang membuatkan saya rasa terpanggil untuk menulis semula adalah disebabkan sikap kurang ajar blogger2 pihak pembangkang yang semakin hari semakin ‘sayangkan umno’ nampaknya. Segalanya mereka ambil tahu, segalanya tidak betul dan segalanya akan di cerca dan dihina seolah olah mereka saja yang betul ,mereka saja yang pandai , mereka saja yang bijak padahal habuk pun takde….. ini lah sikap2 yang ‘semestinya’ ada dalam hati dan diri orang2 PR . Mereka fikir dengan cara ini mereka dapat melemahkan umno? mereka silap…. sebenarnya mereka2 yang bodoh sombong ini telah membuatkan kita dalam umno ni semakin kuat dan matang.

Alhamdulilah….. dibawah kepimpinan Dato Sri Najib UMNO dilihat semakin mantap dan semakin pulih dengan masaalah2 dalaman. Pemimpin2 umno di peringkat kawasan sekarang sudah mula turun padang contohnya YB Dato Hj. Ahmad Munawar ADUN Luit sekarang khabarnya akan mengajar Agama , Tazkhirah dan sebagainya di surau2 dalam kawasan beliau . bagi saya usha murni YB Dato ini amat dialu- alukan oleh masyarakat setempat, tahniah saya ucapkan pada Yang berhormat dato’. Semoga segala usha yang dilakukan akan mendapat keberkatan Allah SWT .Untuk makluman semua YB dato Hj Ahmad Munawar adalah bekas kadi Daerah Maran sebelum menjadi ADUN kaw. Luit.

Kesempatan yang ada ini tidak lupa saya ucapkan selamat bersidang kepada semua ahli pergerakan pemuda umno bahagian maran. Bagi yang sudah tahniah diucapkan……..
nantikan seterusnya..................................

2 comments:

  1. hahah kacau bilau UMNO perelih tu bukan sedang berlaku...??

    ReplyDelete
  2. tahniah saudara kerana dapat meneruskan untuk menulis kembali..,..teruskan mungkin ianya dapat memberi petunjuk kepada ahli yang lain...

    ReplyDelete